PIR – POL Luchtkanalen

Nijburg Industry Group levert diverse soorten PIR-POL luchtkanalen en vormstukken volgens de normen zoals vastgelegd in het Luka Kwaliteitshandboek, zie hoofdstuk 2.6.1. De PIR – POL kanalen worden voorzien van dwars- en langsverbindingen en de benodigde verstijvingen conform de Luka normen.

De hardschuim luchtkanalen worden vervaardigd van platen met een minimale volumieke massa van circa 30 kg/m3. Deze platen zijn één of tweezijdig voorzien van een aluminiumfolie met een minimale dikte van 60 micron. De hardschuim luchtkanalen worden uitgevoerd in de minimale plaatdikte van 25 mm met een tolerantie van +1,5 mm. De luchtkanalen worden bij deze dikte zo gefabriceerd, dat voldoende stijfheid tegen vervorming aanwezig is.

Enkele uitvoeringsmogelijkheden van hardschuim luchtkanalen zijn:

  • PURschuim met een aluminium cachering buitenmantel en een aluminium cachering inwendig, alleen geschikt voor binnenopstelling.
  • PURschuim met een glasvezelversterkte polyester buitenmantel en een aluminium cachering inwendig, geschikt voor buitenopstelling.
  • PIRschuim met een aluminium cachering buitenmantel en een aluminium cachering inwendig, alleen geschikt voor binnenopstelling.
  • PIRschuim met een glasvezelversterkte polyester buitenmantel en een aluminium cachering inwendig, geschikt voor buitenopstelling.

Voor het aanbrengen van de polyester zijn de volgende specificaties van toepassing:

  • 450 gram/m2 glasvezels bij een inwendige kanaalmaat < 700mm;
  • 2x 450 gram/m2 glasvezels bij een inwendige kanaalmaat >700mm.

De controle op de product- en montagekwaliteit wordt uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland BV, zie Luka certificaat Nijburg Klimaattechniek BV. Nijburg Klimaattechniek BV voldoet met de montage voorschriften aan de Luka norm, zie hoofdstuk 2.10.1. van het Luka Kwaliteitshandboek.

De voorschriften voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en de Arbowet vastgelegd in VCA en de ISO-normering. Download het VCA-certificaat en ISO-normering van Nijburg Klimaattechniek BV.