Isolatie van luchtkanalen met Stucco afwerking

Nijburg Industry Group produceert rechthoekige en ronde luchtkanalen en vormstukken volgens de normen zoals vastgelegd in het Luka Kwaliteitshandboek, zie hoofdstuk 2.1.1. en 2.1.3.

Uitwendig geïsoleerde kanalen in de buitenlucht kunnen worden afgewerkt met (stucco) aluminium beplating, zie hoofdstuk 2.8.2.3.2 in het Luka Kwaliteitshandboek. In de kustgebieden wordt hiervoor de zeewaterbestendige kwaliteit (AIMg 3/ ENAW 5754) aanbevolen. Nadat de luchtkanalen op het dak of langs een gevel in de buitenlucht zijn gemonteerd, worden deze normaliter met 50 mm minerale wol, conform Luka norm 2.8.2.1, geïsoleerd.

Aansluitend wordt dan de aluminium beplating aangebracht. De dikte van de aluminium plaat is minimaal 0,8 mm. Het aanbrengen van de beplating geschiedt door middel van overlapping van de naast elkaar gelegen platen. Deze platen worden voorzien van zogenaamde rillen worden op elkaar gelegd en aan elkaar bevestigd met minimaal 13 x 3 mm RVS plaatschroeven (8 st/m). De beplating wordt strak om de isolatie aangebracht, zodanig overlappend en afwaterend dat inregenen en lekkage niet mogelijk zijn. Hiertoe worden alle naadverbindingen in het plaatwerk tijdens of na montage van de aluminium beplating met transparante siliconenkit regendicht afgekit. Om een strak geheel te krijgen (vooral bij grotere kanalen) worden tijdens het isoleren verstevigingsstrippen van aluminium op het kanaal bevestigd. De aluminium beplating wordt dan op deze strippen worden vastgezet.

De controle op de product- en montagekwaliteit wordt uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland BV, zie het Luka certificaat van Nijburg Klimaattechniek BV. Nijburg Klimaattechniek BV voldoet met de montage voorschriften aan de Luka norm, zie hoofdstuk 2.10.1. van het Luka Kwaliteitshandboek.

De voorschriften voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en de Arbowet vastgelegd in VCA in de ISO-normering. Download het VCA-certificaat en ISO-normering van Nijburg Klimaattechniek BV.