Hard kunststof luchtkanalen

Nijburg Industry Group levert diverse soorten rechthoekige kunststof luchtkanalen en vormstukken volgens de normen zoals vastgelegd in het Luka Kwaliteitshandboek, zie hoofdstuk 2.4.1. De kunststof kanalen worden voorzien van dwars- en langsverbindingen en de benodigde verstijvingen conform de Luka normen.

Nijburg Industry Group levert diverse soorten ronde kunststof luchtkanalen en vormstukken volgens de normen zoals vastgelegd in het Luka Kwaliteitshandboek, zie hoofdstuk 2.4.2.

PVC: PVC is uitermate geschikt voor corrosieve en agressieve omstandigheden.

PVC-C: PVC-C heeft een hoge chemische bestendigheid en een betere temperatuur weerstand dan PVC.

HDPE: HDPE is een inert materiaal dat goed bestand is tegen abrasieve en corrosieve stoffen. HDPE heeft een zeer glad oppervlak en is vrij slagvast.

PP en PP-S: De industrieel gebruikte PP-buis wordt geleverd in een lichtgrijze-beige kleur RAL 7032. Dunwandige PP-buizen worden aangewend voor lage druk ventilatie-toepassingen. PP-S is een moeilijke ontvlambaar polypropyleen met zelfdovende eigenschappen. Deze buizen hebben een grijze kleur volgens RAL 7037.

Verbindingen:

  • PVC: gelijmd, gelast of mechanisch verbonden.
  • PVC-C: gelijmd of mechanisch verbonden.
  • HDPE: gelast of mechanisch verbonden.
  • PP: gelast of mechanisch verbonden.
  • PP-S: gelast of mechanisch verbonden.

Deze kunststoffen zijn chemisch- en corrosiebestendig. Hierdoor komen zo ook in aanmerking voor afzuiging van agressieve dampen en stoom. Ze zijn bovendien onderhoudsvrij en garanderen een lange levensduur.

De controle op de product- en montagekwaliteit wordt uitgevoerd door TÜV Rheinland Nederland BV, zie het Luka certificaat Nijburg Klimaattechniek. Nijburg Klimaattechniek BV voldoet met de montage voorschriften aan de Luka norm, zie hoofdstuk 2.10.1. van het Luka Kwaliteitshandboek.

De voorschriften voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en de Arbowet vastgelegd in VCA en de ISO-normering. Download het VCA-certificaat en ISO-normering van Nijburg Klimaattechniek BV.