KAM Afdeling Nijburg Industry Group

KAM Afdeling Nijburg Industry Group

Circa 25 jaar geleden was de Nijburg Industry Group de eerste organisatie in onze branche die het ISO 9001, kwaliteitsmanagementsysteem, certificaat behaalde. Nu 25 jaar later maken we de stap met de introductie van een eigen KAM afdeling. KAM staat voor Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu met als afdeling de hoofdtaak het onderhouden en verbeteren van het KAM zorgsysteem. Als KAM afdeling willen we ons niet richten op het ‘papiertje aan de muur’ maar op de gehele organisatie en de langere termijn visie.

Wat zijn de toekomstige verwachtingen en de invloeden van buitenaf, wat zijn de marktontwikkelingen, welke wensen hebben onze stakeholders en wat willen wij zelf als organisatie op het gebied van kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Deze informatie dient inzichtelijk te zijn en is van grote waarde voor het voortbestaan van de organisatie.

Nijburg Industry Group is bezig met een grote professionaliseringsslag welke moet bijdragen aan de versterking en de groei ambities van onze organisatie.

Met de introductie van onze eigen KAM afdeling hebben we het doel om de Nijburg Industry Group te verbeteren. We willen geen regeltjes en procedures implementeren om daarmee certificaten te scoren maar juist om onze werkprocessen veiliger, beter en efficiënter te maken. Waar staan we als organisatie, waar willen we naartoe , waar liggen onze kansen en zeer belangrijk waar liggen risico’s?

De operationele KAM gerelateerde werkzaamheden zullen opgepakt worden door Johan Lohr, onze nieuwe KAM coördinator. Johan zal voor de gehele groep gaan werken waarbij eerst de focus ligt op onze installatie en productie divisie.