Data Center te Eemshaven

Een mooi project waar Solid Air Climate Solutions en Nijburg Klimaattechniek de krachten bundelen.
  • Data Center te Eemshaven

Kwaliteit en performance voorop bij omvangrijk datacenter project in de Eemshaven

In 2015 is de Nijburg Industry Group een samenwerking aangegaan met diverse internationale partners (installateurs, adviseurs en contractors) voor de realisatie van het omvangrijke data center terrein in Eemshaven. Niet alleen de installatie van het complete kanaalwerk en appendages voor de diverse gebouwen door Nijburg Klimaatttechniek, maar ook de luchtbehandelingskasten van Solid Air Climate Solutions in verschillende uitvoeringsvarianten behoren tot de scope van het project. Solid Air Climate Solutions had voor twee bouwfases eenendertig stuks luchtbehandelingskasten in productie in zeven varianten, waarbij elke variant aan een zeer omvangrijke en grondige Factory Acceptance Test (FAT) werd onderworpen om kwaliteit en performance te borgen.

Inhoud van FAT’s
Deze FAT’s omvatten een procedure, uitgevoerd door een geaccrediteerd extern test bureau, welke een tiental items bevat. Deze items lopen uiteen van het na productie compleet samenbouwen van de luchtbehandelingskast in de fabriek. Een intensieve fysieke controle of de unit in overeenstemming met de eisen en ontwerpspecificaties is geproduceerd tot een full functional test op het juiste bedrijfspunt met een geluidsmeting en vibratietest van de gehele luchtbehandelingskast. Zo worden ook alle warmtewisselaars aan een uitgebreide lektest onderworpen na montage in de luchtbehandelingskast.

Doel van FAT
Het uitvoeren van de FAT heeft tot doel het mogelijk aanwezig zijn en/of ontstaan van non-conformiteiten te elimineren voordat de units naar de project locatie worden gebracht voor montage en installatie. Non-conformiteiten die pas vastgesteld worden nadat de units zijn geïnstalleerd kunnen grote schade berokkenen aan het zeer strakke projectschema waarbinnen alle disciplines samenwerken en buiten de vertraging ook omvangrijke kosten met zich meebrengen.

De eerste reeks van de in totaal eenendertig stuks luchtbehandelingskasten zijn volledig getest. De grootste en meest indrukwekkende unit (uit een serie van 8) heeft een vloeroppervlak van bijna 100 m2, een debiet van 90.000 m3/h per uur en een geïnstalleerd motorvermogen van ruim 70 kW.

Al met al een project waar we niet alleen als Solid Air Climate Solutions maar als Nijburg Industry Group met recht trots op zijn!

Sector: Datacenter
Type: Transformatie
Locatie: Eemshaven

Heeft u een vraag?
Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van Nijburg Industry Group.
Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact@nijburg-klimaattechniek.nl
+31 598 36 12 22

Altijd op de hoogte?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden