Nijburg Industry Group behaalt ISO14001

Nijburg Industry Group behaalt ISO14001

“Een beter milieu begint bij jezelf” is een veelgehoorde kreet binnen onze organisatie. Nijburg Industry Group heeft de ambitie om de “groene positie” van het bedrijf in de totale keten te verbeteren en om het milieubeleid meer te laten verankeren in de algemene bedrijfsstrategie. 

In het kader hiervan heeft de Nijburg Industry Group eind vorig jaar het ISO 14001 certificaat behaald. ISO 14001 is een internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Met het systeem hebben we een passend milieu beleid ontwikkeld welke we kunnen borgen en welke aansluit  bij onze visie wat betreft maatschappelijke verantwoord ondernemen en circulaire economie.  Het behalen van het certificaat is daarmee een mooie aanvulling passend bij onze ambitie en zorgt voor continue verbetering van onze prestatie en het beschermen van het milieu.  

Onlangs is onze organisatie grotendeels gecentraliseerd naar een nieuw eigen hoofdkantoor in Westerbroek, welke volledig energieneutraal is aangelegd. De verscheidenheid van verschillende afdelingen in één gebouw heeft onze efficiency verhoogd en heeft een gunstig effect op ons wagenpark. Elke dag zorgen wij ervoor dat onze producten op tijd bij onze opdrachtgevers geleverd worden. Hierbij analyseren wij ons extern transport met als doel om zoveel mogelijk orders clusteren en efficiënte rijroutes te ontwikkelen wat een gunstig effect zal hebben op de CO2 uitstoot. 

Daarnaast is onze productielocatie in Sappemeer de laatste jaren enorm getransformeerd. Ons productieterrein neemt alleen nog maar groene energie af, heeft 100% elektrisch intern transport en is voorzien van LED verlichting. Door de juiste verpakkingsmaterialen te hanteren en door niet met gevaarlijke stoffen te werken houden we oog voor mens en milieu.