Nijburg Industry Group produceert rechthoekige en ronde luchtkanalen en vormstukken volgens de normen zoals vastgelegd in het Luka Kwaliteitshandboek, zie hoofdstuk 2.1.2 en 2.1.3.

De rechthoekig verzinkte luchtkanalen worden uitgevoerd in een plaatdikte die afhankelijk is van de grootste kanaalzijde. De instortkanalen, in de afmetingen 170 x 70 en 170 x 80, worden gemaakt van een plaatdikte van 0,5 mm en in de afmetingen 200 x 80, 220 x 80 en 250 x 80 van 0,6 mm plaat. Andere maten kunnen klant specifiek worden gemaakt.

De ronde verzinkte luchtkanalen welke veelvuldig worden toegepast zijn in de diameters Ø 80, 100, 125, 150, 160, 180 en 200 mm. Standaard worden bochten uitgevoerd in hoeken van 15°, 30°, 45°, 60° en 90°. Tevens worden er bij instortkanalen gebruik gemaakt van zogenaamde instortpotten. Deze worden hoofdzakelijk gebruikt om een overgang te maken van een horizontaal kanaal (Ø 80 mm) in de vloer naar een verticale aftakking in de ruimte, ten behoeve van, bijvoorbeeld, het aansluiten van een afzuig- en/of toevoerventiel in de desbetreffende ruimte. De diameters die voorkomen zijn: Ø 100 en 125 mm. De aftakkende diameter is Ø 80 mm.

De instort kanalen worden zodanig op de betonvloer te worden vast gezet, dat de kanaaldelen niet kunnen gaan drijven tijdens het storten van het beton. Dit gebeurt veelal middels gaatjesband dat om het kanaal, aan beide zijden, m.b.v. van inslagpluggen, aan het beton wordt bevestigd. Er zijn meerdere methoden om het instortkanaal voldoende te bevestigen, doch het kanaal wordt minimaal om de twee meter worden vastgezet. Doorgaans worden de in te storten kanalen prefab op de bouwplaats worden aangeleverd. Alle openingen worden door middel van plastic doppen (speciedeksels) te worden dichtgezet. De bouwkundig aannemer dient zorg te dragen voor voldoende onderstempeling van de sparingen om het doorzakken van kanaal flensbussen te voorkomen

De controle op de product- en montagekwaliteit wordt uitgevoerd door TüV Rheinland Nederland BV, zie het Luka certificaat van Nijburg Klimaattechniek. Nijburg Klimaattechniek BV voldoet met de montage voorschriften aan de Luka norm, zie hoofdstuk 2.10.1. van het Luka Kwaliteitshandboek.

De voorschriften voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en de Arbowet vastgelegd in VCA en de ISO-normering. Download het VCA-certificaat en ISO-normering van Nijburg Klimaattechniek BV.

Offerte aanvragen

Na het klikken op de button komt u in uw eigen emailbox waar u uw offerte aanvraag (inclusief bijlagen) direct kunt sturen naar offertes@nijburg.com.

Vraag offerte aan