De energiezuinige luchtkanalen van Velu Dampdicht 

De energiezuinige luchtkanalen van Velu Dampdicht 

Een duurzaam binnenklimaat is een prioriteit geworden voor veel bouwprofessionals. Twee belangrijke elementen voor het realiseren van dit duurzame binnenklimaat zijn luchtdichtheid en energiezuinigheid.  Het assortiment Velu Dampdicht is gemaakt voor elke WTW-installatie en is er nu zowel in de “Plus” variant, met 13mm isolatie en ook in een zeer gunstig geprijsde “Basis” variant voorzien van 9mm isolatie.  

Belangrijke kenmerken van Velu Dampdicht

Velu Dampdicht luchtkanalen bieden de perfecte oplossing voor een breed scala aan WTW-installaties. Deze kanalen zijn uitgerust met een isolatielaag die niet alleen helpt bij geluiddemping, maar ook condensvorming voorkomt. De gladde afwerking van de isolatielaag geeft de kanalen een strakke uitstraling. Bovendien heeft Velu Dampdicht een gesloten celstructuur, waardoor bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Voor een gegarandeerde luchtdichte en snelle montage zijn de kanalen uitgerust met afdichtingsrubbers. Velu Dampdicht biedt deze dampdichte kanalen in twee verschillende diktes, namelijk 9mm (Basis) en 13mm (Plus), zodat er voor diverse toepassingen een geschikte optie is. 

De veelzijdigheid van Velu Dampdicht

De luchtkanalen van Velu Dampdicht worden sterk aanbevolen voor woningbouwprojecten met een warmteterugwinningssysteem (WTW-installatie). Daarnaast is Velu Dampdicht ideaal voor installaties met luchtwarmtepompen. Deze kanalen bieden een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor uw ventilatiesysteem, wat essentieel is voor het creëren van een duurzaam en gezond binnenklimaat.

Het bovenstaande samengevat; de Velu Dampdicht luchtkanalen dragen bij aan het bereiken van een duurzaam binnenklimaat. Ze bieden niet alleen isolatie en geluiddemping, maar voorkomen ook condensvorming en beschermen tegen bacteriën en schimmels. Met deze nieuwe, betaalbare basisvariant wordt duurzaamheid toegankelijker binnen een grote range projecten. Of u nu bezig bent met woningbouw of het installeren van een warmtepompsysteem, door het gebruik van Velu Dampdicht kanalen bent u verzekerd van een duurzaam resultaat. 

Hoe kunt u Velu Dampdicht verkrijgen?

U vindt het volledige assortiment Velu Dampdicht in onze webshop. Mocht u meer advies willen voor uw specifieke project, dan kunt u ons tussen kantooruren bereiken via +31 598 36 12 21 of via contact@solid-air.nl.

Wilt u altijd op de hoogte blijven van productontwikkelingen? Schrijf u dan via deze link in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.